Terrasoverkappingen, welke soorten zijn er?

Mike avatar

Mike op 22-02-2016

Qua terrasoverkappingen heb je tegenwoordig voldoende keuze. Je kunt kiezen uit meerdere materialen, afwerkingsvormen en afmetingen. Welke soorten terrasoverkappingen er precies zijn ontdek je in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Terrasoverkapping soorten

Soorten terrasoverkappingen

Los van de afmetingen en afwerkingsvormen zou je drie soorten terrasoverkappingen kunnen onderscheiden:

 • Terrasoverkapping van hout
 • Terrasoverkapping van kunststof
 • Terrasoverkapping van aluminium
 •  

  Terrasoverkapping van hout

  Een terrasoverkapping van hout is vaak een lust voor het oog en brengt authenticiteit met zich mee. Hout is een natuurproduct en daardoor gemakkelijk te bewerken. Feitelijk is alles mogelijk en kan een goede timmerman alles met zijn handen maken wat jij in gedachten hebt. Nadeel van een houten terrasoverkapping is dat deze regelmatig onderhoud nodig heeft om er optimaal van te kunnen blijven profiteren. Vaak kun je dit geheel zelf doen, maar uitbesteden aan een vakman kan natuurlijk ook.

  Terrasoverkapping van kunststof

  Kunststof is duurzaam en vraagt vrijwel geen onderhoud. Je kunt dus erg lang genieten van een kunststof terrasoverkapping zonder er zelf heel veel moeite voor te hoeven doen. Door de techniek van vandaag de dag is een kunststof terrasoverkapping in vrijwel iedere kleur te verkrijgen zodat de overkapping altijd bij je woning past.

  Terrasoverkapping van aluminium

  Aluminium is net als kunststof vrijwel onderhoudsvrij. Af en toe reinigen is voldoende om er jaren van te kunnen genieten. Andere kenmerken van aluminium zijn het lichte gewicht en de sterkte van het materiaal.

  Alternatieven voor terrasoverkappingen

  Er zijn naast terrasoverkappingen alternatieven die het overwegen waard zijn. Een voorbeeld hier van is een textieldak of een vouwdak. Deze zitten tussen een zonnescherm en een terrasoverkapping in. Door het geraamte is een textieldak of vouwdak een stuk steviger dan een regulier zonnescherm, maar is de investering een stuk lager dan een complete terrasoverkapping.

  Terrasoverkapping laten plaatsen

  De meeste mensen kiezen er voor om een terrasoverkapping te laten plaatsen door een professional. In dat geval is het goed om te weten dat je vrij eenvoudig kunt besparen op de installatiekosten van de terrasoverkapping. Vaklui hanteren onderling namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. Door meerdere firma's met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt verzeker je jezelf van de laagste installatieprijs van je nieuwe terrasoverkapping. Altijd doen dus!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!