Terrasoverkapping verrijkt de tuin

Mike avatar

Mike op 05-01-2016

Een terrasoverkapping is een waardetoevoeging aan uw woning. Het zorgt er immers voor dat u ook in de minder fijne seizoenen kunt genieten van uw tuin. Wat u verder nog zou moeten weten over terrasoverkappingen ontdekt u in onderstaand artikel.

Terrasoverkapping tuin

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is ideaal in de zomer; zelfs op de heetste dagen van het jaar kunt u heerlijk genieten in de schaduw onder de terrasoverkapping. Maar ook in de regenachtige herfst is het nog steeds goed toeven onder de terrasoverkapping, zeker wanneer u deze uitrust met een accessoire als een terrasverwarmer.

Materiaalkeuze

Terrasoverkappingen zijn er in vele soorten. De meeste mensen kiezen voor een opbouw uit hout, kunststof of aluminium. Alle drie hebben ze zo hun voor en nadelen.

Houten terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping is ideaal wanneer u de terrasoverkapping zelf wilt vormgeven en helemaal op maat wilt laten maken. Hout is bewerkbaar dus uw fantasie kan de vrije loop nemen. Ook in een later stadium is hout te bewerken. Eventuele schades aan de terrasoverkapping kunt u vrij eenvoudig (laten) repareren.

Qua houtsoort is er voldoende keuze, al is een hardhouten soort een betere keuze in verband met de duurzaamheid. Bijkomend extra voordeel is dat hout overschilderbaar is. Wanneer u de oude uitstraling zat bent kunt u in een handomdraai een nieuwe uitstraling creƫren met behulp van een likje verf. Een nadeel, voor zover dat een nadeel is, is dat hout onderhoud nodig heeft, maar bij goed onderhoud heeft u een terrasoverkapping waar u jaren van kunt genieten.

Kunststof terrasoverkappingen

De tijd dat kunststof enkel verkrijgbaar was in de bekende witte kleur is voorbij. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden qua patronen en kleuren voor kunststof terrasoverkappingen. Kunststof is relatief duurzaam, relatief goedkoop en behoeft weinig tot geen onderhoud. Nadeel is dat kunststof niet overschilderbaar is na verloop van tijd.

Aluminium terrasoverkapping

Wie een naadloos en modern design wilt voor de terrasoverkapping kiest voor aluminium. Dit bijzonder sterke (maar lichte) materiaal zien we steeds vaker terug als materiaal voor terrasoverkappingen. Aluminium is erg sterk en daarom geschikt om grote glaspartijen te dragen. Dit is dan ook het beste materiaal wat u kunt gebruiken wanneer u de terrasoverkapping wilt uitrusten met afsluitende (glazen) wanden. Aluminium is relatief duur in aanschaf, maar daarentegen zeer duurzaam en behoeft praktisch geen onderhoud.

Accessoires voor de terrasoverkapping

Misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een terrasoverkapping, maar bepaalde accessoires zijn een enorme toevoeging voor de terrasoverkapping. Wat te denken van licht bijvoorbeeld? Door de terrasoverkapping uit te rusten met (LED) verlichting zorgt u ervoor dat u ook in de donkere uurtjes heerlijk buiten van een boek kunt genieten.

Met de eerder genoemde afsluitende wanden kunt u het gehele jaar door genieten van de terrasoverkapping. Een regenachtige dag met veel wind? De wanden sluiten en gewoon genieten! Deze wanden zijn vaak verkrijgbaar in los-opdeelbare-delen zodat u er voor kunt kiezen om de wand in zijn geheel (of) gedeeltelijk te openen en sluiten.

De terrasoverkapping is helemaal af wanneer u deze uitrust met een terrasverwarmer. Dan wordt het pas echt 365 dagen per jaar genieten; of het nu + 10 of -10 is.

Terrasoverkapping laten plaatsen

De meeste mensen besluiten de terrasoverkapping te laten plaatsen door een professional. Vooral als je zelf niet heel handig bent is dit een goede keuze.

Wat dan wel erg belangrijk is om te weten, zijn de uiteenlopende tarieven van bedrijven. Vaak kunt u, door meerdere specialisten met elkaar te vergelijken, flink besparen op de kosten om een terrasoverkapping te laten plaatsen.

Vergelijk daarom altijd meerdere vaklui voordat u een definitieve vakman in de arm neemt voor uw nieuwe terrasoverkapping. De besparing die dit oplevert loopt in veel gevallen gemakkelijk op tot wel 40% besparing ten opzichte van de totaalprijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!