Metalen overkapping: de voordelen

Mike avatar

Mike op 25-03-2016

Als je op zoek bent naar een terrasoverkapping die (waarschijnlijk) het langste mee gaat van allemaal, kies je het best voor een metalen terrasoverkapping. Ontdek in onderstaand artikel de voor- en nadelen van metalen terrasoverkappingen.

metalen overkapping

Metalen terrasoverkapping

Als eerste moet gezegd worden dat niet iedere soort metaal geschikt is om een terrasoverkapping mee te bouwen. Een overkapping moet immers 100% bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Laat je dus altijd goed informeren over het soort metaal waar de specialist de terrasoverkapping mee wilt bouwen.

Voordelen

Een metalen terrasoverkapping heeft voor- en nadelen. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet.

  • Sterk
  • Weinig onderhoud nodig
  • Veel draagkracht
  • Zeer lange levensduur
  • Metaal valt te lassen

Sterk materiaal

Hier kunnen we kort over zijn: metaal is oersterk. Het kan tegen een stootje en is beschermd tegen wind, zonlicht en vocht.

Weinig onderhoud

Metaal heeft weinig tot geen onderhoud nodig, al is dit afhankelijk van de gekozen metaalsoort. Je zult er dus zo goed als geen omkijken naar hebben.

Veel draagkracht

Doordat metaal een grote draagkracht heeft is het mogelijk om het metaal dun te houden en zo een hele verfijnde terrasoverkapping te bouwen die toch super sterk is.

Zeer lange levensduur

Andere overkappingen gaan heel lang mee, maar een metalen terrasoverkapping zal vrijwel voor altijd stand houden.

Metaal valt te lassen

Doordat metaal gelast kan worden kan de terrasoverkapping in principe uit één geheel bestaan. Ook maakt dit maatwerk goed mogelijk.

De nadelen

Er zijn niet alleen maar voordelen aan metaal. De belangrijkste nadelen hebben we hieronder verzameld.

  • Duur in aanschaf
  • Roestvorming

Duur in aanschaf

Een metalen terrasoverkapping is de duurste van allemaal. Dit komt niet alleen door de kosten voor de vakman die de terrasoverkapping voor je bouwt, maar vooral omdat metaal een erg duur materiaal is.

Roestvorming

Sommige metalen roesten. Zorg er daarom altijd voor dat er met het juiste metaal gewerkt wordt. Een vakman kan je hier uitgebreid over informeren.

Besparen op de duurste terrasoverkapping

Een metalen terrasoverkapping is de duurste van allemaal en dit komt zoals gezegd door het materiaal. Ook de vakman is van invloed op de uiteindelijk kostprijs en op dit laatste onderdeel kun je vrij gemakkelijk besparen. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende vaklui verzeker je jezelf altijd van de voordeligste vakman. In veel gevallen kan de besparing die je hierdoor maakt oplopen tot wel 40% van de totale kosten.

Vergelijken loont dan ook altijd, ook bij een metalen terrasoverkapping!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!