De waarde van een terrasoverkapping in de tuin

Mike avatar

Mike op 01-12-2015

Dat een terrasoverkapping een ware aanwinst is voor uw tuin mag geen geheim zijn. Een beschutte plek op een zonnige dag of juist in de herfst wanneer de regen gestaag op het dak tikt; een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u langer en meer kunt genieten van uw tuin. Qua keuze kunt u alle kanten op. Met dit artikel helpen we u een handje op weg in de wereld van terrasoverkappingen.

terrasoverkapping tuin

Materiaalsoort van de terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zijn beschikbaar in vele uitvoeringen, waarbij het materiaal een belangrijke keuze vormt. De materiaalsoort bepaalt niet enkel de functionaliteit, stevigheid en duurzaamheid van de terrasoverkapping, maar vooral ook de uitstraling.

Hout heeft een warme uitstraling, is verkrijgbaar in enorm veel houtsoorten met allemaal hun eigen karakter en brengt het gevoel van buiten naar binnen misschien nog wel op de meest natuurlijke wijze. Hout vraagt echter ook meer onderhoud dan andere materialen als kunststof of aluminium.

Aluminium terrasoverkappingen zijn erg populair door de moderne uitstraling en door de sterkte van het materiaal. Aluminium vraagt daarnaast vrijwel geen onderhoud, maar is relatief duur in aanschaf.

Welk materiaal het beste bij uw situatie past is daarom niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van budget.

De fundering van de terrasoverkapping

De terrasoverkapping zal natuurlijk gedragen moeten worden door de ondergrond. Het kan dan zomaar zijn dat de locatie waar u de terrasoverkapping wilt plaatsen niet voldoende fundament geeft voor de terrasoverkapping. Vaak gebruiken specialisten in dat geval betonpoeren die er voor zorgen dat de terrasoverkapping wel over voldoende fundament beschikt om geplaatst te worden.

Accessoires toevoegen

verlichting overkapping

Misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een terrasoverkapping, maar de overkapping uitrusten met accessoires kan veel doen voor de sfeer en de functionaliteit. Wat dacht u bijvoorbeeld van verlichting in de terrasoverkapping zodat u ook op een warme zomeravond buiten van een goed boek kunt genieten?

Schuifwanden worden ook vaak toegevoegd aan terrasoverkappingen. Door de schuifwanden kunt u ook op een winderige herfstdag genieten van de terrasoverkapping. U bepaalt immers helemaal zelf in welke mate u de schuifwanden opent of sluit.

Een laatste interessante toevoeging is een terrasverwarmer onder de overkapping. Met een terrasverwarmer kunt u zelfs 's winters goed vertoeven onder de terrasoverkapping.

Al met al is en blijft een terrasoverkapping een absolute aanwinst voor uw tuin, zelfs zonder toevoeging van bovengenoemde accessoires!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!